Met een prachtig plan blazen Epicurus, E.CP en EUP design een in verval geraakte passage in de binnenstad van Zwolle nieuw leven in.

De eind jaren ‘60 ontwikkelde Weeshuispassage in Zwolle stond enkele jaren geleden grotendeels leeg. In samenwerking met de eigenaar van een deel van de passage en de stad Zwolle heeft Epicurus, samen met E.CP en EUP design, een plan voor drastische herontwikkeling van deze locatie bedacht en uitgevoerd. Het resultaat is een transformatie die hernieuwde glans geeft aan deze bijzondere plek, gelegen in één van de mooiste binnensteden van Nederland. Zo zijn onder meer alle gevels vervangen en enkele leegstaande units samengevoegd ten behoeve van een nieuwe winkel voor Costes, WE en Eyewish.

Als reactie op deze eerste stap zullen ook de omliggende panden binnen de Weeshuispassage in dezelfde geest worden herontwikkeld, door een lokale ontwikkelaar en de overige eigenaren. Ook wordt een groot woonprogramma boven op de panden aan de passage toegevoegd. De sloop van een aantal panden aan de Nieuwstraat zorgt voor een verbetering van de openbare ruimte en zet het monumentale “Vliegerhuys” weer volledig in het zicht.

Weeshuispassage

Locatie: Zwolle

Oppervlakte: ca. 4.000m² bvo

Opdrachtgever: Zwem B.V.

Opgeleverd: november 2020