Pathé Schouwburgplein is dé binnenstadsbioscoop van Rotterdam, gelegen aan het Schouwburgplein. Met een nieuwe gevel, verschillende uitbreidingen en een nieuwe shop en foyer is de bioscoop weer klaar voor de toekomst.

Pathé Schouwburgplein is geopend in 1997. Als voorloper op de complete renovatie van het Schouwburgplein en haar directe omgeving heeft de bioscoop een geheel nieuwe gevel gekregen en zijn de publieke ruimtes vernieuwd. Hiermee heeft Pathé gehoor gegeven aan de wens van Gemeente Rotterdam om het gebied rond het Schouwburgplein te transformeren tot een belangrijk cultureel gebied, op zowel stedelijk als nationaal niveau. De Doelen en de Schouwburg hebben eveneens verbouwplannen om zodoende hun verbinding met het plein te verbeteren.

Pathé Schouwburgplein

Locatie: Rotterdam

Opdrachtgever: Pathé Theaters

Opgeleverd: oktober 2019

 

Epicurus heeft niet alleen de buitengevel van de bioscoop geheel vernieuwd, ook het interieur heeft een transformatie ondergaan. De entree is uitgebreid en ook de shop en foyer zijn gemoderniseerd, om hiermee aan de vraag van het groeiende aantal bezoekers te kunnen voldoen.