top of page

Pathé Ahoy

Locatie: Rotterdam

Opdrachtgever: Pathé Theaters

Duurzaamheid: Duurzame energiesystemen

In nauwe samenwerking met Ahoy, Gemeente Rotterdam en Heijmans ontwikkelt Epicurus voor Pathé een nieuwe bioscoop gecombineerd met horeca. Dit nieuwe complex is een belangrijke toevoeging aan de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid.

Het Zuiderparkplein wordt met de realisatie van de bioscoop en horeca een aantrekkelijk stedelijk gebied. Epicurus heeft samen met De Architekten Cie een plan opgesteld voor een krachtig en markant gebouw, waarin de nieuwste formules voor bioscoop en horeca een plek zullen vinden. Rotterdam Ahoy, het RACC en de Pathé-bioscoop zullen het plein aan drie kanten omarmen. De bioscoop en de horeca met ruime terrassen zullen zeven dagen per week gezelligheid en levendigheid brengen. 

Het ontwerp maakt gebruik van demontabele materialen, zodat het gebouw geschikt zal zijn voor alternatieve aanwendbaarheid. De energievoorziening wordt geregeld via Thermisch Smart Grid in combinatie met stadsverwarming, als onderdeel van het Ruggedised-programma. Een Hollandse klimaatgevel zal de zonnewarmte zoveel mogelijk weren. Ook wordt regenwater straks hergebruikt voor het doorspoelen van de toiletten.

bottom of page