top of page

Leegstaande winkels maken plaats voor een nieuwe supermarkt en een ondergrondse parkeergarage, volledig in lijn met hedendaagse energie-eisen. Zo wordt winkelcentrum Europaplein te Heemskerk klaargestoomd voor de toekomst.

In opdracht van en in nauwe samenwerking met Dreef Beheer herontwikkelen Epicurus, E.CP en EUP design winkelcentrum Europaplein te Heemskerk. Het belangrijkste winkelcentrum in de wijk Oosterwijk was toe aan een flinke transformatie. Voorheen stonden er (deels doelbewust) veel winkelruimtes leeg. Een groot deel van deze leegstaande winkels zal wijken voor een nieuwe supermarkt en een ondergrondse parkeergarage, die extra toegankelijkheid biedt tot het gehele winkelcentrum.

Het ontwerp van het vernieuwde winkelcentrum is van de hand van EUP design. Twee fraaie entrees worden verbonden met een moderne passage, die is ontworpen om zoveel mogelijk daglicht binnen te laten. Begin 2021 is de realisatie van start gegaan. Na bovengenoemde verbouwingen is het de bedoeling om ook de overzijde en het plein onder handen te nemen.

Europaplein

 

Locatie: Heemskerk

Opdrachtgever: Dreef Beheer B.V.

Duurzaamheid: Duurzame energiesystemen

 
bottom of page