top of page

In het ontwerp van het gebouw zijn bovendien diverse andere duurzaamheidsaspecten opgenomen, zoals het ondergronds afvaltransportsysteem (OAT) en het infiltreren van hemelwater in de bodem op eigen terrein.

 

Het ontwerp van het complex is van de hand van EUP design, in samenwerking met Powerhouse Company. De bioscoop met 9 zalen en circa 1.700 stoelen is één van Pathé’s modernste bioscopen. De commerciële plint is verkocht aan een belegger, terwijl de bioscoop in eigendom is van Pathé. Centrum Projecten heeft Epicurus ondersteund in de conceptontwikkeling en verhuur van het complex.

Bioscoop & horeca Stationsgebied

Locatie: Arnhem

Oppervlakte: ca. 12.500m² bvo

Opdrachtgever: Pathé Theaters

Opgeleverd: oktober 2015

Duurzaamheid: Duurzame energiesystemen

Een moderne Pathé-bioscoop met unieke IMAX-zaal, vergezeld door hoogwaardige horeca. Midden in het stationsgebied van Arnhem heeft Epicurus dit geslaagde project ontwikkeld en gerealiseerd.

Medio 2015 heeft Epicurus het nieuwbouw leisure-complex ter grootte van 12.500 m² opgeleverd, dat gelegen is naast het NS-Station Arnhem Centraal. Het complex bestaat uit een bioscoop en commerciële ruimtes die verhuurd zijn aan een mix van nationale en internationale horecaketens, waaronder McDonalds, Happy Italy en De Beren. De wisselwerking tussen de bioscoop en de horeca werkt geweldig. Inmiddels is dit deel van het centrum van Arnhem weer een populaire ontmoetingsplek geworden. 

 

Rondom het complex ligt een bronnensysteem, waardoor verwarming en koeling via een WKO-installatie geregeld kunnen worden.

bottom of page