Specialistisch

Als jarenlange ontwikkelingspartner van opdrachtgevers is Epicurus uitgegroeid tot de specialist in de leisure- en retail-sector. Dankzij onze uitgebreide ervaring met en diepgaande kennis van wat er bij zulke opgaven komt kijken, realiseren we complexe vastgoedontwikkelingen van hoge kwaliteit. Bij de totstandkoming van onze projecten spelen ook onze partnerbedrijven E.CP en EUP design een belangrijke rol.

Multidisciplinair

Wij werken vanuit een compacte organisatie bestaande uit specialisten. Ons bedrijf vormt de spil binnen een groot netwerk van ervaren adviseurs, afkomstig uit alle benodigde disciplines binnen het vastgoed: constructie, installaties, bodem, brandveiligheid, duurzaamheid, ruimtelijke ordening, advocatuur, notariaat en diverse externe architecten. Het combineren van deze uiteenlopende expertises stelt ons in staat om het ontwikkelproces van begin tot eind aan te sturen en een hoogwaardige eindproduct te realiseren.

Toekomstgericht

Wij kijken met een open blik naar de veranderende wereld. Het is voor ons essentieel dat onze gebouwen niet alleen nu van toegevoegde waarde zijn, maar dit ook in de toekomst zullen blijven. Daarom bouwen wij volgens de nieuwste kwaliteits- en duurzaamheidseisen.

 

We respecteren oude en bewezen waarden en staan tegelijkertijd open voor nieuwe technologieën, economische idealen en dromen van de mensen die wij ontmoeten. Hieruit halen wij iedere dag inspiratie om onszelf te blijven ontwikkelen en in te spelen op de wensen van de toekomst.

Toegewijd

In nauwe samenspraak met opdrachtgevers en ontwikkelingspartners brengt Epicurus complexe projecten tot uitvoering. Dankzij onze integrale aanpak en bundeling van krachten werken wij met groot succes aan vooruitstrevende vastgoedontwikkelingen in heel Nederland. Wij zijn er trots op bekend te staan om onze toewijding en loyaliteit aan opdrachtgevers en gebruikers.

Integraal & multidisciplinair

Wij werken vanuit een integrale benadering. Het bundelen van kennis en expertise uit alle relevante disciplines is voor ons de hoeksteen van elk succesvol project.

Werknemers van Epicurus

Filosoof Epicurus als onze inspiratiebron

Bovenstaande woorden van filosoof Epicurus liggen ten grondslag aan de naamgeving van onze organisatie. Ze vormen de leidraad in zowel onze interactie met elkaar als de omgang met onze zakenrelaties.

 

Bovendien is zorgvuldige aandacht voor de belangen van alle betrokkenen een belangrijke pijler binnen onze werkwijze. Opdrachtgevers, gebruikers en omwonenden—wij streven naar een resultaat dat bij iedereen een prettig gevoel oproept. Zo verzekeren we onszelf ervan dat onze projecten daadwerkelijk een positieve impuls geven aan hun omgeving.

De toevoeging “pure real estate” voelt voor ons als een natuurlijk verlengstuk van Epicurus’ gedachtegoed. Wij werken vanuit pure interesse, passie en gedrevenheid, pure kennis en intenties, pure oprechtheid. Op die manier is niet alleen het eindresultaat van een project, maar het gehele proces iets waar we trots op kunnen zijn.

Pure real estate

Weeshuispassage in Zwolle, project van Epicurus

Slimmer bouwen

Naast handelen vanuit zorgvuldigheid en respect is ook aandacht voor duurzaamheid een van onze prioriteiten. Onze voornaamste focus ligt op het transformeren van stedelijke gebieden en het vernieuwen van verouderde gebouwen. We blazen gedateerde objecten nieuw leven in en bouwen zoveel mogelijk klimaatneutraal, energieneutraal en circulair. Zo zorgen we ervoor dat de stad een aantrekkelijke en toekomstbestendige leefomgeving blijft.

 

Tegelijkertijd verlichten we daarmee de druk op de toch al schaarse ruimte in ons land. Niet méér bouwen, maar slimmer bouwen, vinden wij. Door verschillende functies te vermengen en te concentreren, mét behoud van de leefkwaliteit, dragen we bij aan een gezonde en groene toekomst voor Nederland.

Van alle middelen tot volledig levensgeluk die de wijsheid ons verschaft, is het verwerven van vriendschap verreweg het belangrijkste.

— Epicurus

Filosoof, 341 – 270 v.Chr.

Over ons

Wij werken vanuit pure interesse, passie en gedrevenheid, pure kennis en intenties, pure oprechtheid—dat is Epicurus Pure Real Estate. Wij vertellen u graag meer over wat onze organisatie drijft en waar wij voor staan.