In 2015 verzorgde Epicurus een succesvolle ontwikkeling en realisatie van de Pathé-bioscoop met commerciële ruimten in het stationsgebied van Arnhem. Als volgende stap heeft Epicurus in samenwerking met Van Wijnen een initiatiefplan opgesteld voor de locatie direct ten oosten van Arnhem Centraal Station, dat de naam Central Gardens draagt.

Het initiatief bestaat uit een appartementencomplex van meerdere verdiepingen, met op de begane grond een commerciële plint. Met de voorgenomen ontwikkeling van dit plan ontstaat een natuurlijke route van het station naar de binnenstad. De daktuinen op het gebouw dienen als groene kamers die door bewoners als privébuitenruimte kunnen worden gebruikt. In het gebied ligt een bronnensysteem, waardoor verwarming en koeling via een WKO-installatie geregeld kunnen worden.

Central Gardens

Locatie: Arnhem

Initiatiefplan

In het ontwerp van het gebouw zijn bovendien diverse andere duurzaamheidsaspecten opgenomen, zoals het ondergronds afvaltransportsysteem (OAT) en het infiltreren van hemelwater in de bodem op eigen terrein. Ook beschikt het gebouw over vrij indeelbare ruimtes, waardoor een grote mate van flexibiliteit wordt bereikt.